tisdag 24 april 2012

Lite trädgårdspyssel!

Nu på eftermiddagen har jag och Felicia varit ute en sväng i trädgården så vi fick lite luft. När Björn kom hem, kom han oxå ut till oss.

Jag hat börjat gräva en ny rabatt. En rabatt som ska vara mellan den övre dammen och stenlisten.
Jag fick börja med att gräva bort den gamla kanten av sten så att jag kan vidga rabatten ända ut till dammen. Jag har sen börjat gräva från badtunnan och bort mot bäcken. Set går sakta men säkert. Jag pajade ryggen förra gången jag var där och grävde så jag tordes inte göra för mycket på en gång.

Jag har oxå satt ut de fina solcellslamporna jag fick i födelsedagspresent. De fick en preliminär plats i stenlisten tills jag fått i ordning mina andra rabatter. Det ser inte jättefint ut just nu, men ska gömma dem inne i buskar sen så att bara lamporna syns. Men tycker så mycket om dem så jag ville ha ut dom nu!

Innan vi gick in planterade vi oxå våra dahlior i krukor innan det är dags att sätta ut dem i rabatterna. Två nya som jag oxå fick i födelsedagspresent och några gamla som vi sparat och förvarat ifrån förra året. Jag hoppas att alla tar sig.

Det är så mycket nya saker man ska göra och kunna nu när man har trädgård, är ju första året. Men bi får lära oss vartefter. Det som inte blir gjort i år får bli nästa. Förhoppningsvis ska vi bo här länge!!! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar